top of page

veulen seizoen 2024

20240408_103636.jpg

op 8 april 2024 is ons eerste Falabella veulentje geboren , zijn naam is Torcido F van't everdijhof. een mooi hengstje met als mama Tamina en de vader is Hooidonkhofs Falabella Angelito.

hij is een zeer energetische man die al aardig uit de voeten kan

20240309_112540.jpg

op 16 Februari 2024 is ons eerste haflinger veulen van dit jaar geboren.

zijn naam is Stuart van't everdijhof. zijn mama is Macarena van't everdijhof (v. liz monet) en de papa is de belgische kampioenshengst Liz stellan (v. liz Stilton).

Stuart is een extreem braaf en knuffelend veulen. dit zachte karacter heeft hij geerft van zijn grootvader liz monet. 

op 9 maart mocht hij mee naar de paardenfokdag te sint oedenrode. heer werd hij knap veulenkampioen.

stuart is reeds verkocht , ùaar zal nog een tijd bij de mama blijven voor hij de stal verlaat.

hengstenkeuring belgië 2024

stellan stand 2024.jpg

Liz Stellan ,
Nationaal kampioen 2024

op zaterdag 10 Februari was het de belgische hengstenkeuring 2024 te oud heverlee. we kwamen aan de start met 4 van onze dekhengsten. als eerste mocht onze jonge 3 jaarse hengst Nachtwacht zich voor de eerste keer aan de jurie voorstellen. Met presentatie op harde bodem , zachte bodem en los in de piste werden alle gangen getoond en met zijn prachtige drafwerk wist hij met gemak de jurie ervan te overtuigen en kreeg hij een 1A premie.

vervolgens was het aan liz Monet. hij was weer zijn oude kalme zelve en behaalde ook zonder problemen een 1A premie.

bij de reeks 10 jaar en ouder was het de beurt aan Liz Stellan, hij toonde met veel energie al zijn beste kanten. en met een mooi jurie komentaar kreeg hij de eerste plaats en een 1A levenspremie. voor de kampioensting was het de eering van de BHV sport kampioenen, hier mocht amore voor een 5de jaar op rij gehuldicht worden als belgisch kampioen springen 1 meter.

later in de kampioensring mocht onze oude topper Amore van de waaienburghoeve zich ook nog een keer voorstellen aan de jurie.

Na een zeer spanndende eindring mochten we met trots voor een tweede jaar op rij het nationaal kampioenslint in ontvangst nemen met Liz Stellan. we zijn zeer trots op de resultaten van al onze hengsten en kijken uit naar een voorspoedig dekjaar 2024

Nachtwacht,
1A premie

amore van de waaienburgheve 2023.jpg

Liz Monet 
1A premie

Amore van de waaienburghoeve
kampioen springen 1 meter

Hengstenkeuring Nederland 2024

Stellan KVTH 2024.jpg

op zaterdag 27 januarie was het weer de KVTH hengstenkeuring in het Nederlandse Lunteren. dit jaar kwamen we met 3 hengsten aan de start, Amore van de Waaienburghoeve , Liz Monet en Liz Stellan.

Alle drie de hengsten moesten verschijnen in dezelfde ring , hengsten 9 jaar en ouder.

ze hebben allen hun beste beentje voorgezet en kwamen dan ook alle drie met een eerste premie naar huis.

als extra pluspunt werden Amore van de Waaienburghoeve en Liz Stellan voor het leven goedgekeurd voor de Nederlandse dekdienst. een ware eer voor deze twee prachtige hengsten.

Liz Stellan

Liz Monet

monet kvth 2024.jpg

Amore van de Waaienburghoeve

Macarena van't everdijhof

nationalemerrie keuring van belgië

we zijn met 3 merries afgezakt naar koningshooikt waar dit jaar de nationale merrie keuring van belgie door ging.

als eerste was het de beurt aan feline van't everdijhof. zij moest strijden in een groote groep jaarlinger merries , hier werd zij knap reserve kampioen.

dan was het de beurt aan macarena van't everdijhof en zij mocht mee doen met de stamboek opname voor de driejarige merries. zij behaalde een mooie 75 punten.

dan als laaste kwam onze 20 jarige elite merrie Feila/T aan de start. maar van die leeftijd is niets te zien , ze danste knap naar een 2de plaats in de reeks 9 jaar en oudere merries.

later de dag werd ze zelfs 2de reserve kampioens merrie van belgie. voor een dame van 20 jaar nog een echte top prestatie.

bottom of page