top of page

liz 537 Monet/T 

Monet BLACK met logo.jpeg

dekgeld = 350€

Monet is geboren op 16/02/2015

hij meet 1,53 m

hij heeft een 1.A - premie

hij is goedgekeurd voor Nederland en België

hij is goedgekeurd voor het leven voor HPT ( + leistungsprüfung in Oostenrijk )

 

 

Monet word stilletjes aan een echt boegbeeld van onze stal.

Het perfecte voorbeeld voor een echte haflinger, toen hij bij ons kwam in 2018 was hij nog zo groen. en nu is hij mooi uitgegroeid tot een prachtig vaderdier.

Statig met zijn lange manen en heldere blik, hij is een ras typische moderne mooie gelijnde hengst met een mooi hoofd  en een opmerkzame gezichtsuitdrukking. Correcte fijne benen en een harmonische  overgangen in stap, draf en galop met genoeg afdruk.

 

Een van de opmerkelijkste eigenschappen van deze hengst is toch wel zijn uiterst rustige karakter. Zowel in de hand als tijdens het werk. Monet is daarboven een manusje van alles. Dressuur , springen, mennen, sleepwerken, voltige en hippo therapie staan allen op zijn palmares.

 

Monet komt voort uit een van de beste merrie lijnen uit oostenrijk. Zijn moeder is  de prestatie-elite merrie Nataschka ,  kampioen van de 4-jarige merries op het wereldkampioenschap in 2010.  Nataschka gaf al eerder 2 goedgekeurde zonen namelijk Liz Michelangelo en  Monet zijn volle broer Liz Maximus. Nataschka gaf ook al vier 1a merrie veulens . Dit is niet verwonderlijk, de moederlijn van Nataschka komt voort uit  meerdere prestatie-elite merries.

stamboom liz monet zwart met zilver.png
bottom of page